Artikel uit De Twentsche Courant Tubantia van 26-11-2005

Bodega Don Juan’ nieuw voor tapas in Hengelo

HENGELO - De wijnranken hadden ze al. Elk jaar goed voor een aantal flessen bijzondere, eigengemaakte wijn. Maar Jan en Annemarie Asveld van De Bourgondiër wilden meer. Daarom hebben ze de zaal achterin, min of meer de huiskamer van het restaurant, omgebouwd tot Bodega Don Juan.

Behalve dat er een goed glas wijn wordt geschonken, bieden de Asvelds er vanaf 1 december een uitgebreid assortiment aan tapas aan. ‘In de breedste zin des woords. Van antipasti uit Italië tot misschien wel sushi uit Japan. Het wordt een happerij van lekkernijen.’ 
De ondernemers denken zo in te spelen op de populariteit die tapasbars momenteel genieten. ‘Het is een hype’, aldus Annemarie Asveld. ‘Maar dan niet in een strakke vorm, zoals je in de meeste tapasbars in het westen ziet. Wij willen de gezelligheid en de sfeer van de Mediterranee creëren’, vult haar echtgenoot aan. 
Bodega Don Juan krijgt een eigen ingang via de Pastoriestraat. Aan de kant waar ‘s zomers ook het terras al was. De zaal is volgens de eigenaren ook zeer geschikt voor groepen van rond de veertig personen. Er kan een buffet van tapas worden geserveerd, maar ook menu’s. Don Juan zet donderdag 1 december de deuren voor het eerst open. Daarna is het geopend van donderdag tot en met zondag, vanaf 16.00 uur. De bodega is gescheiden van restaurant De Bourgondiër met ingang aan de Langestraat.